Valp- och unghundskurs

Nu är det dags för valp-/ unghundskurs där vi varvar teori och praktik utifrån ekipagets behov!
Hunden behöver vara MINST 12 veckor gammal.

Kursen kommer att innehålla bland annat:

-Hundvård, språk, signaler och mentalitet.
-Inlärningstips och träning på grundläggande kommandon som exempelvis sitt, ligg och stanna.
-Kontaktövningar och inkallning.
-Belöningsträning med olika former av lek och skoj.
-Enklare miljöträning.
-Diskussioner om vanliga problem och hur man kan jobba med dessa utifrån individen man har i kopplet.

Start: Söndag 21/5 kl: 18:00-21:00

Plats: på NIDS kontor vid ICA-parkeringen, endast teori första tillfället.
Andra tillfället: Onsdag 24/5 kl: 18:00-21:00, med hund, plats meddelas senare.
Resterande träffar beslutas i samråd med kursdeltagarna, totalt 6-7 träffar.

För deltagande krävs medlemskap i Svenska brukshundklubben (530kr som är giltigt ett år efter inbetalning) för vuxen eller medlemskap i Sveriges hundungdom (300kr som är giltigt ett år efter inbetalning) för dig som är 6-25år.

Kursavgift: 500kr.

Ledare: Rebecca Gustafsson, Susanna Hedlund, Margoth Lundberg och Gun Larsson

Sista anmälningsdag: Torsdag 18/5.

Anmälan och eventuella frågor skickas till Rebecca Gustafsson, 0738212508.

All verksamhet sker i samarbete med Studiefrämjandet.

Spårkurs, personspår

Kursen är för dig som vill aktivera din hund genom att spåra människospår och den är också en bra start för dig som är intresserad av att tävla med din hund inom bruksgrenen spår.

Det övergripande målet är att ge dig som kursdeltagare kunskap om hur spårinlärning och träning går till.

Kursen är öppen för alla och inga förkunskaper krävs.

Kursen bedrivs som studiecirkel i samarbete med Studiefrämjandet.

Start:

Antal träffar:

Begränsat antal deltagare:

Kursavgift:

Ledare:

Anmälan till:

"Prova på" Rallylydnad

rallylydnad_skyltar_1

Rallylydnad som har tagit flera hundägare med storm.

- Det är en glad sport som passar alla raser och storlekar och åldrar. Det ökar samarbetet otroligt mycket mellan hund och förare, frisk som handikappad är du välkommen.

Rallylydnad är en ny hundsport där fokus ligger på följsamhet och samarbete. Ekipaget(hund och Förare) följer en bana med skyltar där målet är att ha roligt tillsammans. Till skillnad från andra grenar så får du inne på tävlingsplanen prata och berömma din hund med rösten och ni som team(hund och människa) hjälps åt att ta er igenom banan. Det handlar allt annat om snabbhet i denna sport.

Detta kommer att vara en dag för ni som vill ”prova på” och se vad denna sport handlar om.

Du kanske har sett, hört, pratat men är fortfarande tveksam om hur den är utformad. Kom och prova. Ta med dig barn barnet och hunden eller dina egna barn.

Sporten är lämplig för du som har en chiuaua, Berner sennen, Sällskapshund till du som har en jathund,Unga barn eller du som är gammal,Frisk som handikappad.

Kommer ha teori och praktik så ni verkligen ska bli insatta.

Avgift:

Datum:

Kl:

Plats:

Anmälan och frågor till:

VÄLKOMMEN!!!!

Klickerkurs-Grund

lokeklicker1

Klickerträning är en enkel,rolig och effektiv träningsmetod som byger på att belöna önskat beteende med positiv förstärkning. I början av kursen går vi igenom de viktigaste grunderna och sedan utformas kursen utifrån vad deltagarna vill lära sig.

Du kan lära din hund alla de konster som finns.....

Sitt vackert,tända lysknappen,hoppa upp på en stol,Gå i buren,Hoppa ner i en låda, hämta mattes sockar,husse eller barnen mm

Krav:

Medlem i Norsjö Brukshundklubb eller Hundungdom

Hunden bör vara minst 5 mån

Startar:

Plats:

Antal träffar: 4 gånger

Kursavgift:

Fortsättningskurs!!

Fortsatt arbete med hunden i vardagens samhälle.Övningar som bygger upp eran relation mera.

Kommer att jobba mer med kontakten, Följsamheten, Passivitet, sitt stanna kvar,miljöträning.

Kursen varvas med teori och praktik.

Kursen kommer att gå igenom bla inkallning,fotgående i vardagen, Möten i form av både hundar och människor, hälsningar i olika aspekter, Nej-övningar.

Kursstart:

Max antal:

Kostnad:

Antal träffar:

Ledare:

Anmälan sker till:

Övrigt: Kommer hålla till inne i samhället